Σάββατο 20 Ιουνίου 2015

Φρένο στην τουριστική ανάπτυξη της Θράκης η απαγόρευση διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τα σύνορα

loading...
Φρένο στην τουριστική ανάπτυξη της Θράκης η απαγόρευση διέλευσης τουριστικών λεωφορείων από τα σύνορα

Θετική φαίνεται πως είναι η βουλγαρική κυβέρνηση στην άρση της απαγόρευσης που ισχύει για τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς σε Ξάνθη και Κομοτηνή, όπως προκύπτει από επιστολή του υπουργού Οικονομικών της γειτονικής χώρας προς τον Περιφερειάρχη ΑΜΘ. 

 
Όπως είναι γνωστό, αυτή τη στιγμή, δεν επιτρέπεται σε τουριστικά λεωφορεία να διέρχονται τόσο από τον Μεθοριακό Σταθμό της Νυμφαίας όσο και από αυτόν του Αγ. Κωνσταντίνου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την τουριστική κίνηση στην περιοχή από τη γειτονική χώρα αλλά και την εξυπηρέτηση των πολιτών που θέλουν να μετακινηθούν από και προς τη Βουλγαρία. 
 
Από την πλευρά της η Περιφέρεια ΑΜΘ εκτιμά πως η εν λόγω απαγόρευση έχει τεράστιες επιπτώσεις για την οικονομία της περιοχής αλλά και ολόκληρης της χώρας. 
 
«Στα πλαίσια της προσπάθειας να αρθεί ο ακατανόητος και άδικος αποκλεισμός της Περιφέρειάς μας με δεδομένη τη φημολογία ότι διαφωνεί η βουλγαρική πλευρά ως προς τη διέλευση των λεωφορείων, μετά από άτυπη συζήτηση με βούλγαρους παράγοντες, ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ κ.Γιώργος Παυλίδης έλαβε εκ μέρους της Βουλγαρικής Κυβέρνησης και ειδικά της Υπουργού Τουρισμού της Βουλγαρίας, κ. Nikolina Angelkova, επιστολή κατά την οποία η βουλγαρική πλευρά συμφωνεί χωρίς όρους και προϋποθέσεις με τη διέλευση τουριστικών λεωφορείων έως 55 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό της Νυμφαίας και έως 22 θέσεων από το μεθοριακό σταθμό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης» αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΠΑΜΘ, γεγονός που φαίνεται πως θέτει νέα βάση στην επίλυση του προβλήματος . 
 
«Η οικονομική ανάπτυξη αποτελεί τη βάση  της σταθερότητας και της προοπτικής της Περιφέρειας. Η ακατανόητη απαγόρευση της διέλευσης των τουριστικών λεωφορείων από τους μεθοριακούς σταθμούς μας κοστίζει ακριβά. Εφόσον και από τη βουλγαρική πλευρά δεν υφίστανται εμπόδια πρέπει να γίνουν άμεσα όλες οι τυπικές  διαδικασίες που θα άρουν τις απαγορεύσεις και θα ενισχύσουν τον τουρισμό και την οικονομία της περιοχής. Αναμένουμε...» τόνισε από την πλευρά του ο κ. Γιώργος Παυλίδης, Περιφερειάρχης ΑΜΘ.
thrakitoday.com

Πάρτε 10€ δώρο για αγορές σε παπούτσια,ρούχα και τσάντες με μια σύντομη και δωρεάν εγγραφή εδώ.Ισχύει για όλους χωρίς κληρώσεις